Voor dierhouders die hun dieren veilig willen houden

Wolf-Fencing Nederland geeft gratis advies aan ALLE Nederlanders die (klein)vee hebben. Het bouwen van wolfwerende rasters doen we in heel Nederland.

Voor Gijsbert Six te Benneveld omheinde Wolf-Fencing Nederland een terrein van 470 m2. Op 6 september 2018 vertelde deze Drentse schapenhouder aan het Dagblad van het Noorden hoe hij aankijkt tegen de terugkeer van de wolf:

“Ik sta er ambivalent in. Aan de ene kant is de wolf een fascinerend dier, aan de andere kant doodt hij schapen. En niet zachtzinnig ook, dat heb ik zelf gezien. Dat is best een hard gelag als het jou als schapenhouder overkomt. Aan de andere kant: duizenden jaren hebben wij alles uitgeroeid wat in de weg stond. Moeten we het dan ook met de wolf doen als zijn bezoek ons even slecht uitkomt? Zo lang het niet maatschappij-ontwrichtend is, vind ik dat we er mee moeten leren leven. Dat de vrijwilligers van Wolf-Fencing mij hielpen, scheelt me al gauw duizend euro in de kosten. Plus dat ik het gevoel heb er niet alleen voor te staan.”

Ook schaapherder Paula Wijtmans uit het Drentse Wezup riep advies en praktische hulp in van Wolf-Fencing Nederland en vertelde daarover op 15 februari 2018 in het programma ROEG van RTV Drenthe: